Adatmódosítás ablak

  1. Adatmódosítás ablak megnyitása. Minden esetben először ki kell választani egy sírhelyet a Találatok listából. A kiválasztott sírhely adatait a jogosultságoknak megfelelően a felhasználók módisíthatják. Amennyiben nincs kiválasztva sírhely, vagy nincs jogosultsága az adatmódosításhoz, az Adatmódosítás ablak megnyitása nem lehetséges.
  2. A legszükségesebb adatokat közvetlenül módosíthatja. Az elhunytak temetési dátumát, a mezőket aktuális napi dátummal kitöltő rutin segíti. Amennyiben több adatot kíván rögzíteni, válassza a <További adatmezők az elhunythoz> gombokat az "Elhunyt neve" mezők mögött.
  3. Sírhellyel kapcsolatos adatok. A sírhely méretéből számított megváltási összeg, illetve a temetés dátumából számított megváltási, és megválás lejáratot automatikusan kitölti a Program (a <Tab> gombbal történő továbbléptetés hatására ). Emellett még négy dátumkitöltő rutin választható (funkciójuk a gomb fölött időző egérmutató hatására kiíródik).
  4. Adatbázis feltöltésekor a sorban lefotózott sírhelyek képei között gombnyomással választhat egyet (a képek nevében tetszőleges helyen, számozásnak kell állnia).
  5. Az épp letárolni kívánt fénykép kicsinyített képe. Teljes méretre nagyítani a képre dupla klikkeléssel lehet. Amennyiben mégsem kíván képet letárolni, törölje a képet a <Ne legyen kép> gombbal.
  6. Egyéb gyors adatfeltöltés segítő rutinok választhatók, igény szerint.
  7. <Előző / következő találat> gombra klikkelve a találati listában felsorolt sírhelyek között lépkedhet. A lépkedést az első / utolsó találatok határolják, azaz a lépkedés nem fordul körbe.
  8. <Vázlatként> gombra klikkelve a megjelenített sírhely a vázlatok közé kerül. Nem történik adatellenőrzés.
  9. <Felülírás> gombra klikkelve a megjelenített sírhely a módosított adatokkal az adatbázisba kerül. Adatellenőrzés történik, amennyiben a tárolni kívánt sírhely helye már foglalt (A parcella, a sor, és a sírhely adatai egyezik egy érvényes sírhely adataival), akkor a rögzíteni kívánt sírhely a vázlatok közé kerül. A felhasználó tájékoztatást kap erről. Amennyiben az adatokat a Nyilvántartó / Sírbolt könyvbe is szeretné rögzíteni, tegyen "pipát" a <Felülírás> gomb feletti jelölőnégyzetbe.
  10. <Mégsem> gombra klikkelve a módosított mezők tartalma az eredeti állapotra áll vissza.
  11. <Törlés> gombra klikkelve a megjelenített sírhely a töröltek közé kerül. Nem történik valódi törlés, a sírhely később visszaállítható. Teljes törlését csak az Adminisztrátor teheti meg.