Adatfelvétel ablak

  1. Adatfelvétel ablak megnyitása. Az összes adatmező kitöltése ajánlott. A parcella, a sor, és a sírhely mező kitöltése nélkül nem rögzíthető érvényes sírhely. Adatellenőrzés történik, amennyiben a tárolni kívánt sírhely helye már foglalt (A parcella, a sor, és a sírhely adatai egyezik egy érvényes sírhely adataival), akkor a rögzíteni kívánt sírhely a vázlatok közé kerül. A felhasználó tájékoztatást kap erről. A legszükségesebb adatokat közvetlenül módosíthatja. Az elhunytak temetési dátumát, a mezőket aktuális napi dátummal kitöltő rutin segíti.
  2. Amennyiben több adatot kíván rögzíteni, válassza a <További adatmezők az elhunythoz> gombokat az "Elhunyt neve" mezők mögött.
  3. Sírhellyel kapcsolatos adatok. A sírhely méretéből számított megváltási összeg, illetve a temetés dátumából számított megváltási, és megválás lejáratot automatikusan kitölti a Program (a <Tab> gombbal történő továbbléptetés hatására). Emellett még négy dátumkitöltő rutin választható (funkciójuk a gomb fölött időző egérmutató hatására kiíródik).
  4. Adatbázis feltöltésekor a sorban lefotózott sírhelyek képei között gombnyomással választhat egyet (a képek nevében tetszőleges helyen, számozásnak kell állnia).
  5. Az éppen letárolni kívánt fénykép kicsinyített képe. Teljes méretre nagyítani a képre dupla klikkeléssel lehet. Amennyiben mégsem kíván képet letárolni, törölje a képet a "Ne legyen kép" gombbal.
  6. Gyors adatfeltöltés segítő rutinok választhatók, igény szerint. (lásd fentebb)
  7. <Új adatlap> gombra klikkelve minden adatmező törlődik.
  8. <Vázlatként> gombra klikkelve a megjelenített sírhely a vázlatok közé kerül. Nem történik adatellenőrzés.
  9. <Rögzítés> gombra klikkelve a sírhely rögzítésre kerül.(Adatellenőrzés történik, lásd fent). Amennyiben az adatokat a Nyilvántartó- / Sírbolt könyvbe is szeretné rögzíteni, tegyen "pipát" a <Felülírás> gomb feletti megfelelő jelölőnégyzetbe.
  10. <Mégsem> gombra klikkelve minden adatmező törlődik.