Keresés ablak

 1. Sírhely keresés ablak megnyitása. Amennyiben a Program futása alatt nem először keres, az előző keresés feltételei megmaradnak a megfelelő mezőkben, ezáltal könnyebben pontosíthatja a keresést.
 2. Felhasználóváltás, amely bármely ablakban elérhető.
 3. Bármely (több, tetszőleges számú) mező kitöltése esetén, az <ENTER> billentyü, vagy a <Keresés indul> gomb lenyomásakor megindul a keresés. A kereső-mezők nem tesznek különbséget kis-, illetve nagybetűk között. Találatok csak abban az esetben jelennek meg, ha a keresés minden feltétele teljesül (a sírhely adatai között minden kitöltött kereső-mezőre találat van).
 4. Amennyiben vezetéknévre kíván keresni, használja a <Csak ha így kezdődik> kapcsolót, amennyiben csak keresztnévre kíván keresni, válassza a <Névben bárhol előfordul> kapcsolót, és a név elé tegyen szóközt (minden keresztnév előtt van szóköz).
 5. A tól..ig kereső-mezők (dátumok és sírhely pozíciók) teljes kitöltést igényelnek (pl.: 2006.03.11-2006.03.12), amit begépeléskor a Program elvégez a felhasználó helyett.
 6. A sírhely pozíció kereső mezők kitöltésekor arab és római számokat egyaránt beírhat, illetve amennyiben a parcellanévben értelmes szó szerepel, úgy arra is kereshet.
 7. Ha értelmes szóra keres pl.: a parcellanévben, abban az esetben a "Római számok felismerése" pipát távolítsa el, mivel ez megzavarja a keresés folyamatát (bizonyos betűk római számok is egyúttal).
 8. Kereséskor kiválaszthatja, mely adatok között kíván keresni: "Érvényes", "Vázlat", "Törölt". Egy vagy több pipát jelöljön be.
 9. <Keresés indul> gombra klikkeléssel indíthat bármely feltételes keresést. Amennyiben nem ad meg keresési feltételt, minden érvényes sírhely megjelenítésre kerül.
 10. <Új keresés> Minden kereső-mező törlése.
 11. <Összes sírhely> Minden érvényes sírhely megjelenítése.
 12. <Lejártak> Lejárt megváltású, illetve meg nem adott lejáratú sírhely megjelenítése. A Találatok ablakból visszalepve a keresés pontos dátumát a felhasználó módosíthatja.
 13. <Utolsó hónap> Az utóbbi egy hónapban megváltott sírhelyek megjelenítése. A Találatok ablakból visszalepve a keresés pontos dátumát a felhasználó módosíthatja.